Torta russa di Verona
TM6 TM5

Torta russa di Verona

4.6 (24 oceny)

Składniki

Pasta sfoglia

  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g di farina tipo 00
  • 90 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale

Ripieno

  • 80 g di zucchero
  • 3 uova, i tuorli e gli albumi separati
  • 50 g di mandorle pelate
  • 100 g di amaretti duri a pezzi
  • 50 g di farina tipo 00
  • 50 g di amido di mais (maizena)
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci (16 g)
  • 1 fialetta di aroma al Rum
  • ½ fialetta di aroma di mandorla
  • 90 g di burro a pezzi

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2085.4 kJ / 498.1 kcal
Białko
7.9 g
Węglowodany
53.8 g
Tłuszcz
29.4 g
Tłuszcz nasycony
15.4 g
Błonnik
0.8 g
Sód
40.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy