![Torta russa di Verona Torta russa di Verona](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/628cbc12-b653-4a9a-9762-e03a0916f517/Derivates/2ccfb192-b06b-4ecf-a3c7-7e27b2857359.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 80 g di zucchero
- 3 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 50 g di mandorle pelate
- 100 g di amaretti duri a pezzi
- 50 g di farina tipo 00
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci (16 g)
- 1 fialetta di aroma al Rum
- ½ fialetta di aroma di mandorla
- 90 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2085.4 kJ / 498.1 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 40.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Budino alle pere con salsa al caramello
3h 30 min
Strüdel pere e cioccolato con zabaione alla grappa
2h
Biscotti cuore morbido al caramello
2 Std. 40 Min
Macedonia calda di mele con zabaione alla cannella
30 Min
Sugoli di uva
1 Std.
Torta sabbiosa
50 Min
Veneziane
2 Std. 40 Min
Zaleti
1 Std.
Biscotti zaeti
55 Min
Biscotti alle nocciole
40 Min
Rose del deserto
45min
Torta sbrisolona
55 Min