Zuppa inglese in verrina

Zuppa inglese in verrina

4.4 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di zucchero
  • 1 pezzo di scorza di limone preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
  • 40 g di farina tipo 00
  • 450 g di latte
  • 50 g di limoncello
  • 2 uova
  • 1 tuorlo
  • 25 g di cacao amaro in polvere
  • ½ cucchiaino di cannella in polvere
  • 8 biscotti savoiardi
  • 100 g di Alchermes
  • 4 cucchiai di confettura di amarene

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 534 kcal / 2234 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 11.6 g
Węglowodany 80.7 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...