![Zuppa inglese in verrina Zuppa inglese in verrina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/156547_453-15-2569-2569.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 1 pezzo di scorza di limone, preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 40 g di farina tipo 00
- 450 g di latte
- 50 g di limoncello
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 25 g di cacao amaro in polvere
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 8 savoiardi
- 100 g di Alkermes
- 4 cucchiai di confettura di amarene
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2234 kJ / 534 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 80.7 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa imperiale
1j
Strudel viennese scomposto
2h 5min
Zuppa inglese al forno
3h 25min
Zuppa inglese ciocco-caffè
50min
Schiacciata con l'uva
2 Std.
Crostata meringata all'arancia
30min
Ribollita
2 godz. 30 min
Anello di polenta con sugo ai funghi e speck
1 Std. 30 Min
Cantuccini di Prato
1j
Passatelli
45min
Rose del deserto
45min
Zuppa inglese
6h