Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 60 g di acqua
- 5 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 60 g di farina manitoba
Impasto
- 150 g di zucchero
- ½ limone la scorza di arancia (senza la parte bianca) e il succo
- ½ arancia la scorza di arancia (senza la parte bianca) e il succo
- 3 uova
- 240 g di farina manitoba
- 100 g di burro a temperatura ambiente
- 5 g di sale
- 200 g di farina tipo 00
- 1 uovo, leggermente sbattuto
- granella di zucchero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1149.2 kJ / 274.7 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 183.3 mg
Alternatywne przepisy
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4h 20min
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
1h 10min
Salsa bolzanina
15 Min
Fugassa veneta
4 Std.
Panini noci e uvetta (di Erica Liverani)
4h 50min
Focaccia dolce
45min
Fritole veneziane
2h 40min
Pinza triestina
6h
Frittelle all’uvetta
30min
Zaleti
1h
Pan brioche allo yogurt
5 Std. 15 Min
Torta russa di Verona
2h