![Composta di cipolle rosse Composta di cipolle rosse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6fb67abb-8216-4892-9b5b-05709495c597/Derivates/7f543520-c0b3-4f6b-aba7-aa4f57120544.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di cipolle rosse di Tropea
- 800 g di zucchero
- 4 foglie di alloro fresche, lavate e asciugate
- 1 stecca di cannella (in 2 pezzi)
- 6 chiodi di garofano
- 100 g di uva sultanina
- 100 g di vino bianco secco
- 200 g di aceto di vino rosso
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 268 kJ / 64 kcal
- Białko
- 0.2 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di ananas e pepe rosa
55 Min
Confettura di peperoncini piccanti
35 Min
Confettura di pere e scorzette di limone
1 Std. 10 Min
Crema di marroni
1 Std. 10 Min
Composta di pere e zenzero (a ridotto contenuto di zuccheri)
1 Std. 20 Min
Confettura di albicocche alla cannella
45 Min
Marmellata di arance (TM5)
1 Std. 10 Min
Confettura di frutta mista al vino rosso
1 Std. 10 Min
Confettura di pesche
1 Std. 20 Min
Confettura di pesche ed amaretti
1 Std. 30 Min
Confettura di cipolle di Tropea
55 Min
Marmellata di limoni
1 Std. 20 Min