![Mousse al cioccolato e arancia (senza glutine) Mousse al cioccolato e arancia (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81D8281C-CCAB-46DF-B41C-B8CFDC34E019/Derivates/FF86FEFF-5D4A-4033-BDAB-4F879DD6BF51.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di zucchero
- 2 pezzi di scorza d'arancia (1 x 4 cm)
- 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao), senza glutine, a pezzi
- 4 uova
- 50 g di burro
- 1 cucchiaino di cacao in polvere
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1644 kJ / 394 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20min
Tortino allo zenzero con crumble al cacao
1 Std.
Mousse al cioccolato e caramello salato
1 Std.
Mousse al cioccolato
3 Std. 30 Min
Mousse al vino rosso (senza glutine)
5 godz. 40 min
Creme brûlée (senza lattosio)
25min
Lemon curd (di Luca Montersino)
25min
Mousse cioccolato e kiwi
20min
Mousse al caffè con granella di nocciola
2 Std. 30 Min
Crema inglese (di Luca Montersino)
20min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5 Std.
Biscotti cioccolato e fior di sale
2 Std. 30 Min