![Pane di grano saraceno Pane di grano saraceno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6ADB63AA-61FB-4B8F-A7AE-D2EB5112DD3F/Derivates/640AB39E-5627-4D6A-B15A-2112F834CB63.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cubetto di lievito di birra
- 1 cucchiaino di zucchero
- 100 g di acqua tiepida
- 220 g di latte
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di farina tipo 0
- 100 g di farina di grano saraceno
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pagnotta di farro e semi di zucca
3 godz. 40 min
Pane integrale in cassetta
4h
Pane di segale
3h 20min
Pane all'orzo
2h 45min
Pane rustico ai semi
1 Std. 30 Min
Pane alle 4 farine (senza glutine)
2hod. 40min
Pane alla soia
3 godz. 10 min
Filoncini di avena e olive taggiasche (vegan)
4h
Pane con farina di mais
5h 5min
Treccia di grano saraceno alle noci
5h 10min
Pane al rosmarino
10 godz. 55 min
Pizza alla farina di farro
2sa 10 dk