Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 250 g de semoule de blé dur fine, et un peu pour la cuisson
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 1 c. à soupe d'huile neutre
- 250 g de lait
- ½ c. à café de graines de fenouil
- ½ c. à café de graines de cumin
- ½ c. à café de graines de coriandre
- 1 c. à café d'herbes aromatiques variées, déshydratées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2552 kJ / 605 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 831 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentilles à la marocaine
50min
Chorba tunisienne
45min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Harira
7h
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Pains batbout marocains
1h
Pains de semoule Matlouh
2h 10 min
Batbout au fromage
30min
Jus d'avocat aux dattes
5min
Soupe harira
40min
Msemen
40min
Crêpes mille trous
1h 10min