Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggs
- 2 eggs (53-63 g each), cold
- water, to fill to 1 l mark
Tart
- 125 g butter, cold, in pieces, plus extra for greasing
- 250 g flour, plus extra for dusting
- 1 egg (53-63 g)
- 2 tbsp water
- 1 tsp salt
Topping
- 350 g canned tuna, in brine or water, drained
- 2 tbsp white wine vinegar
- 30 g lemon juice, freshly squeezed
- 1 egg yolk
- 3 anchovy fillets, in oil, drained
- 10 g olive oil
- 10 g honey
- 1 tsp ground black pepper
- 1 ½ tsp salt
- 30 g rocket salad
- 100 g cherry tomatoes
- 20 g capers, pickled, drained
- 50 g red onions, cut in rings (1 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1332 kJ / 318.4 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 337.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curly Fries with Garlic Sauce
Brak ocen
Rice cake with sweet azuki bean paste
8h 30min
Roast Pork Stuffed with Mushrooms and Garlic Purée
2h 40min
Spanish Rice
35 min
Golden Fruit Smoothie
10min
Romesco Dip
10min
Sweet Raisin Pancake - Kaiserschmarrn
35 min
Gerbeaud Cakes (Metric)
1 godz. 20 min
Chocolate cake pops
1sa 55 dk
Savoury Cheesecake with Caramelised Onions
14h 15min
Pizza Mummy
1 godz. 20 min
Stracciatella Ice Cream
13u. 30min