![Gluten-free mini pizzas Gluten-free mini pizzas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c937a962-a5af-43df-a86b-5f11ca07838f/Derivates/4936e116b72718b88fb04354fd54c7564e6ce0c0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 650 g water
- 40 g fresh yeast, crumbled
- 1 tsp sugar
- 700 g gluten-free flour (see tip), plus extra for dusting
- 80 g rapeseed oil
- 1 tsp salt
-
1
tsp citric acid
lub 30 g lemon juice
Pizza Toppings
- 300 g tomato sauce
- 1 courgette, cut in slices
- 5 - 6 black olives, pitted, cut in slices
- 2 red peppers (small), cut in strips
- 3 tbsp sweetcorn kernels, canned
- 1 carrot, cut in slices or triangles
- 100 g small mozzarella balls, cut in half
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1486.1 kJ / 355.2 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 0.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basic Quinoa
35 min
Flour Tortilla
1 godz.
Vegan Spanish Omelette
40 min
Falafel Waffle
40 min
Chocolate Cake Pops
4 Std. 50 Min
Chocolate Avocado Dream
15 min
Pizza with Cashew Mozzarella (Matthew Kenney)
12 Std. 50 Min
Nut Ice Cream with Citrus and Lavender Crumble
Brak ocen
ABC butter
30 min
Gluten-Free Pasta
1h 15 min
Bannock Bread
45 min
Gluten Free Chocolate Chip Cookies
40 min