Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 540 g water
- 20 g fresh yeast
- 560 g flour
- ½ tsp sugar
- 30 g butter, cut in pieces
- 2 tsp salt
-
1
tsp citric acid
lub 30 g lemon juice
Basil pesto
- 80 g Parmesan cheese, cut in pieces
- 25 g pine nuts
- 1 garlic clove
- 40 g fresh basil leaves
- 75 g extra virgin olive oil
- 1 tsp salt
Assembly
- 50 g olives, black or green, cut in rings
- 50 g sun-dried tomatoes, cut in slices
- flour, for dusting
- olives, to make eyes and mouth
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1534.4 kJ / 366.5 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 0.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed aubergine and ricotta lasagne
1h 25min
Peruvian Ceviche with Leche de Tigre
1 Std. 50 Min
Roasted Banana Affogato
10h 55min
Slow-cooked Veal Stew
2 Std. 10 Min
Fillet with Rice, Almonds and Cranberries
1h
Black forest Christmas yule log
1h 30min
Conchiglie pasta with fresh tomato sauce and goat's cheese
45 min
Oriental Pork Meatballs with Noodles
1h
Sausage and pea risotto
30 min
Corn Tortillas
1h 25min
Christmas tiramisu
24h 20min
Pizza Marinara
1 godz. 35 min