Scorfano con pomodori, carote e riso
TM6

Scorfano con pomodori, carote e riso

4.7 (6 ocen)

Składniki

Pesce

  • 1600 g di scorfano in filetti (3 pezzi circa)
  • 300 g di pomodorini a metà
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi pepe macinato
  • 2 spicchi di aglio
  • 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 100 g di olio extravergine di oliva
  • 40 g di succo di limone

Riso

  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di carota, tagliato a pezzi (2-3 cm)
  • 10 g di foglie di prezzemolo fresco
  • 2 spicchi di aglio
  • 200 g di cipolla in quarti
  • 300 g di riso basmati
  • 1 cucchiaino di sale
  • 580 g di acqua

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2442 kJ / 584 kcal
Białko
46 g
Węglowodany
43 g
Tłuszcz
24 g
Błonnik
3 g
Sód
1171 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy