Scorfano con pomodori, carote e riso

Scorfano con pomodori, carote e riso

4.6 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

Pesce
  • 1600 g di scorfano in filetti (3 pezzi circa)
  • 300 g di pomodorini a metà
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi pepe macinato
  • 2 spicchi di aglio
  • 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 100 g di olio extravergine di oliva
  • 40 g di succo di limone
Riso
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di carota tagliato a pezzi (2-3 cm)
  • 10 g di foglie di prezzemolo fresco
  • 2 spicchi di aglio
  • 200 g di cipolla in quarti
  • 300 g di riso basmati
  • 1 cucchiaino di sale
  • 580 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 584 kcal / 2442 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 3 g
Sód 1171 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...