Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla en trozos
- 2 ramita de romero fresco (solo las hojas)
- 70 g de beicon en dados
- 30 g de aceite de oliva
- 400 g de lentejas cocidas (en conserva), lavadas y escurridas
- 400 g de batata en trozos de 2-3 cm
- 1 pastilla de caldo de verduras
- 900 g de agua
- 150 g de pasta seca para sopa
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 4 cucharadas de vinagre balsámico
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2018 kJ / 482 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 69.3 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 0.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de pasta y judías pintas
40 min
Vichyssoisse con pasta
35 min
Judías al horno con verduras
30 min
Guiso de judías rojas con pollo y batata
45 min
Pasta con lentejas y salchichas
35 min
Sopa vegetariana con legumbres
40 min
Sopa de trigo y verduras
45 min
Sopa danesa de carne
30 min
Arroz con atún, espinacas y judías rojas
25 min
Guiso de alcachofas y batatas con huevo duro
55 Min
Sopa de batata, pimiento rojo y judías blancas
35 min
Crema de batatas y garbanzos
35 min