Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à café de paprika
- 1 pincée de piment
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 400 g de poivrons rouges (2 poivrons env.), en lamelles
- 450 g de tomates concassées en conserve
- du sel
- du poivre moulu
- 4 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 731 kJ / 176 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Chakchouka au four
1 Std. 10 Min
Loubieh (ragoût de haricots verts libanais)
50min
Tajine d'aubergine au piment
30 min
Chakchouka aux merguez et pois chiches
35min
Chakchouka multicolore
35min
Chakchouka à la feta
1h
Zaalouk de chou-fleur
30 min
Chakchouka aux œufs
50min
Ratatouille d'aubergines aux pois chiches, semoule parfumée
1h
Zaalouk d’aubergine
45 min
Mijoté d'aubergines à la tomate, aux épices et au gingembre
1h 5min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 Min