Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 30 g de cebolla
- 20 g de aceite de oliva
- 250 g de agua
- ½ pastilla de caldo de verduras
- 150 g de queso azul en trozos
- 30 g de harina de trigo
- 50 g de mantequilla en trozos
- 80 g de nata
- 1 cucharadita de pimienta molida
- 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 500 g de patata pelada, en rodajas de 2-3 mm
- 500 g de chirivías pelada, en rodajas de 2-3 mm
- 500 g de batata pelada, en rodajas de 2-3 mm
- 8 - 12 nueces peladas en mitades
- 2 cucharadas de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2203 kJ / 526 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 60.3 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 0.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lomo de merluza al horno con repollo a la crema
50min
Frittata de calabacín con ricota
40min
Gratinado de pasta con brócoli y jamón
1 Std. 10 Min
Pastel crujiente de verduras y garbanzos
1 Std. 10 Min
Pastel de queso con jamón y brócoli
45min
Quiche de calabaza y queso feta
2u. 20min
Champiñones a la crema con patatas asadas
1h 30min
Pastel de patata y champiñón
1h 20min
Tallarines con salsa de maíz a la vainilla y vieiras
45min
Coliflor Mac and Cheese
1 Std. 40 Min
Pastel de batata con boloñesa vegetariana
45min
Patatas y verduras gratinadas
40min