Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de chocolate
- 340 g de harina de trigo
- 140 g de azúcar glass
- 50 g de harina de almendras
- 20 g de cocoa en polvo
- ½ cdita de sal
- 190 g de mantequilla sin sal, fría, en cubos
- 1 huevo
Ganache
- 360 g de chocolate con leche Jivara Chocolate con leche
- 185 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 15 g de glucosa
Montaje
- 670 g de frambuesas, frescas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2005 kJ / 477 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 232 mg
Alternatywne przepisy
Pastel de jengibre con betún de especias
3 Std.
Caramelo salado
1 Std.
Croquembouche con natilla de naranja y chocolate negro
10 Std.
Bachour: Red Velvet triffle de frambuesa
4 Std.
Bachour: Tartas de limón y albahaca
3 Std.
Bachour: Fondue tropical de maracuyá, chocolate y brioche
3 Std.
Corona de chocolates
1 Std. 30 Min
Red velvet
1 Std. 30 Min
Betún de queso crema
5 Min
Marquesa de chocolate
2h 40min
Ganache de chocolate
35 Min
Pastel de chocolate y almendras
25 Min