Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de frambuesa
-
250
g de frambuesas
lub 250 g de frambuesas congeladas, descongeladas - 400 g de leche
- 100 - 150 g de azúcar
-
½
cdita de extracto de vainilla natural
lub ½ cdita de esencia de vainilla - 1 huevo
- 2 yemas de huevo
- 50 g de fécula de maíz
Eclairs
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 15 g de azúcar
- 1 pizca de sal
- 120 g harina de trigo
- 3 huevo mediano
Armado y glaseado
- 200 g de azúcar
- 1 clara de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 289 kJ / 69 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 22 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarrones con merengue suizo
1 godz. 10 min
Bachour: Tarta con pudín de chocolate TM6
2h 30min
Pâte sucrée
55 min
Blinis
20 min
Bachour: Bombón de maracuyá (chocolate relleno)
2h
Donas rellenas de crema pastelera de cacahuate con dip de chocolate
3h 30min
Praliné de avellanas TM6
25 min
Croquembouche
1 godz. 30 min
Choux y eclairs
1 godz. 30 min
Praliné de avellanas
20 min
Soletas
50 min
Mousseline (crema pastelera de mantequilla)
20 min