Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de tarta
- 350 g de harina de trigo
- 115 g de azúcar glass
- 45 g de harina de almendra
- ½ cdita de sal
- 180 g de mantequilla sin sal, en cubos, fría
- 1 huevo
Pastel de aceite de oliva
- 200 g de harina de trigo
- 2 huevos
- 100 g de aceite de oliva extra virgen
- 80 g de azúcar
- 60 g de leche entera
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
Crema de limón y albahaca
- 5 g de láminas de grenetina
- agua fría, para remojar
- 3 huevos
- 140 g de azúcar
- 140 g de mantequilla sin sal, en cubos
- ralladura de limón amarillo, de 1 limón
- 140 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 4 g de hojas de albahaca fresca
Montaje
- 870 g de frutos rojos, mixtos, frescos, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2616 kJ / 623 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 287 mg
Alternatywne przepisy
Chocolatines
4h 30 min
Curd de limón TM6
20 min
Salsa de caramelo TM6
1h 30min
Berlinesas rellenas de crema pastelera TM6
4h 20min
Bachour: Red Velvet triffle de frambuesa
4h
Bachour: Tartas de frambuesa con chocolate
2h 30 min
La Pavlova despeinada
4h
Pastel de bolas con levadura
2h
Paletas de caramelo TM6
40min
Glaseado de chocolate (ganache)
20 min
Ganache de chocolate
35 Min
Temperado de chocolate oscuro (sembrado)
15min