![Gratin di patate Gratin di patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7e12ddfc-15f8-49f9-9870-9dc96fa598ff/Derivates/64d925c4-df63-4530-a16e-45bc33a18d99.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1200 g di patate, pelate e a fette sottili (2-3 mm)
- 400 - 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- 200 - 250 g di Gruviera grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2498 kJ / 597 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55 min
Sedanini al forno alla mediterranea
45min
Frittelle di patate
45min
Patate gratinate al Gorgonzola
40p
Anelli di cipolla fritti
35 Min
Peperoni ripieni alla feta
55 min
Lasagna di zucchine
2h
Torta salata champignon e provola
1 godz. 5 min
Verdure in crosta di uova e formaggio
40p
Quiche ai pomodorini
1h
Brutti ma buoni di patate
55 min
Peperoni ripieni
1 godz. 5 min