Urządzenia i Akcesoria
Gratin di patate
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni
Składniki
-
1 cucchiaio olio extravergine di oliva
-
1 spicchio di aglio
-
1200 g di patate pelate e a fette sottili (2-3 mm)
-
400 - 500 g di panna (min. 30% di grassi)
-
1 cucchiaino di sale
-
1 pizzico di pepe macinato
-
1 pizzico di noce moscata
-
200 - 250 g di Gruviera grattugiato, a piacere
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
18.7 g
Kalorie
2498 kJ /
597 kcal
Tłuszcz
43.5 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
34.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Bontà Vegetariane
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Verdure in crosta di uova e formaggio
40 min
Torta salata di pollo al basilico
1 godz. 25 min
Frittata autunnale
1 godz. 15 min
Crocchette filanti con verdure e formaggi
35 min
Patate gratinate al Gorgonzola
40 min
Frittelle di patate
45 min
Lasagne al forno
2 godz. 30 min
Subrics
50 min
Pasta gratinata
50 min
Carpaccio di patate con salsa tapenade
35 min
Torta di patate e mais
1 godz. 50 min
Pasta al forno classica
1 godz. 30 min