Gratin di patate

Gratin di patate

4.2 97 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 1200 g di patate pelate e a fette sottili (2-3 mm)
  • 400 - 500 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 1 pizzico di noce moscata
  • 200 - 250 g di Gruviera grattugiato, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 597 kcal / 2498 kJ
Białko 18.7 g
Tłuszcz 43.5 g
Węglowodany 34.9 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...