Gratin di patate

Gratin di patate

4.2 97 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
  • spicchio di aglio
    1
  • di patate pelate e a fette sottili (2-3 mm)
    1200 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    400 - 500 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe macinato
    1 pizzico
  • di noce moscata
    1 pizzico
  • di Gruviera grattugiato, a piacere
    200 - 250 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 597 kcal / 2498 kJ
Białko 18.7 g
Tłuszcz 43.5 g
Węglowodany 34.9 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...