Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1200 g di patate, pelate e a fette sottili (2-3 mm)
- 400 - 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- 200 - 250 g di Gruviera grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2498 kJ / 597 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verdure in crosta di uova e formaggio
40 Min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 godz. 20 min
Zucchine ripiene
1h 10min
Terrina di verdure e uova
3 godz. 20 min
Frittata autunnale
1 Std. 15 Min
Involtini di prosciutto
35 Min
Tortiglioni pasticciati alle verdure
1h
Wurstel e patate speziate
1 Std. 5 Min
Torta di patate e mais
1sa 50 dk
Pasta al forno bianca (senza glutine)
55 Min
Quiche di patate e cipolle
55 Min
Patate gratinate al Gorgonzola
40 Min