Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
Verdure
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di fave fresche
- 150 g di fagiolini verdi freschi, puliti
Risotto
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 80 g di speck Alto Adige IGP a cubetti (1 cm)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2180 kJ / 521 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato
30min
Risotto al salmone con crema di porri
40min
Risotto verde
30min
Risotto alla campagnola
30min
Risotto con salsiccia e piselli
40min
Risotto agli asparagi e vongole
1h 15min
Risotto allo zafferano, mascarpone e mandarino (Bimby Friend)
40min
Risotto gamberi, salsiccia e mele
40min
Risotto con lo sclopit
40min
Risotto funghi, salsiccia e olive
35min
Risotto rosmarino e speck
25min
Risotto alla castellana
35min