![Risotto primavera allo speck Risotto primavera allo speck](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E9B335E4-D92F-4928-A62D-C8C810880328/Derivates/8AF9BBF0-E41E-4C06-A3A4-A0D3485BD4F0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
Verdure
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di fave fresche
- 150 g di fagiolini verdi freschi, puliti
Risotto
- 60 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio o Parboiled cottura 14 minuti)
- 80 g di speck Alto Adige IGP a cubetti (1 cm)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
-
1
cucchiaino di sale
lub 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa - 30 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2180 kJ / 521 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto verde
30 min
Risotto alla castellana
35 min
Risotto anatra e lamponi
1h
Risotto con salampatata
35 min
Risotto con mele e funghi
40 min
Risotto con uva e gorgonzola
35 min
Risotto con salsiccia e piselli
40 min
Risotto con pancetta, noci e panna
35 min
Risotto alla campagnola
30 min
Risotto ai peperoni e Parmigiano reggiano
30 min
Risotto ai quattro formaggi
40 min
Risotto affumicato
35 min