Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le cake à la vanille
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 120 g de sucre en poudre
- ½ gousse de vanille, fendue et égrainée
- 2 œufs
- 120 g de farine de blé
- ½ c. à café de levure chimique
Le cake au chocolat
- 150 g de beurre, et un peu pour le moule
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 250 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 60 g de cacao en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 200 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2881.9 kJ / 689.1 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.9 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 510.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Madeleines au chocolat
30min
Gâteau marbré
2 Std.
Muffins au chocolat
35min
Cake au chocolat
1sa 25 dk
Madeleines aux pépites de chocolat
1h
Zebra cake
55min
Gâteau au chocolat et fromage blanc
40min
Gâteau marbré à la vapeur
1h 40min
Cake fondant au chocolat
35min
Gâteau choco-noisette
1h 40min
Marbré express au chocolat
45min
Gâteau chocolat et dragées chocolat
40min