
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le cake à la vanille
- 120 g de beurre coupé en morceaux
- 120 g de sucre en poudre
- ½ gousse de vanille fendue et égrainée
- 2 œufs
- 120 g de farine de blé
- ½ c. à café de levure chimique
Le cake au chocolat
- farine de blé pour le moule
- beurre pour le moule
- 200 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 60 g de cacao en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 200 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 689.1 kcal / 2881.9 kJ
- Białko
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Węglowodany
- 82 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.9 g
- Sód
- 510.6 mg