Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 stalks fresh rosemary, leaves only
- ½ bunch fresh basil, leaves only (approx. 15 g)
- ½ bunch fresh oregano, leaves only (approx. 15 g)
- ½ bunch fresh parsley, leaves only (approx. 15 g)
- 8 garlic cloves
- 2 lemons, finely grated zest and juice
- 2 tsp fine sea salt
- 3 spring onions, cut in pieces (2 cm)
- 1500 g boneless lamb leg
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1182 kJ / 282.5 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1h 25 min
Roast Spiced Duck with Plums and Cauliflower Potato Purée
2h
Rolled Shoulder of Lamb
2h 30 min
Basque Chicken
1h 10 min
Lamb Spezzatino
1h 45 min
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40 min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1h 20 min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30 min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 min
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40 min
Chicken Involtini with Sun-Dried Tomato Pesto
50 min
Salmon with Sticky Tomato Glaze
40 min