Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 1 cdita de sal
- 1 cdita de aceite de oliva extra virgen
- 280 g de pasta seca, tipo penne
- 300 g coliflor, en trozos
- mantequilla sin sal, para engrasar
- 140 g de queso Gruyère, en trozos
- 40 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 40 g de harina de trigo
- 500 g de leche
- 1 cdita de sal, o al gusto
- ½ cdita de pimienta molida, o al gusto
- ½ cdita de nuez moscada en polvo
- 60 g de jamón, cortado en cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2556 kJ / 611 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel azteca
1h 20min
Arroz blanco con verduras
40min
Tradición italiana de carne molida y coliflor
1h
Pollo relleno de champiñones con patatas glaseadas
1hod. 30min
Menú: Pasta de atún gratinada. Mousse de zarzamora.
1h
Tortitas de coliflor con pollo en salsa roja
1h
Ensalada de coliflor y papa
30min
Flan de chocolate
1h
Horneado de pasta con atún
30min
Quiche de espinacas con tocino
2h
Pay de pollo al chipotle
1h
Pasta cremosa con calabacitas
45min