Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 whole fish, gutted, cleaned (approx. 400 g each), with scales removed (see Tips)
- 1 lime, cut into halves
- 2 tsp cumin seeds
- ½ tsp black peppercorns
- 5 dried chillies, whole
- ½ brown onion, cut into quarters
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 2 tsp garlic paste (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 30 g canola oil
- fresh curry leaves, fried, for garnishing
- red onion, sliced, for garnishing
- sea salt flakes, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1249.8 kJ / 297.5 kcal
- Białko
- 40.4 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1218 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kung Pao chicken
1j 30 menit
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Prawn and noodle stir-fry
25 min
Xi hu niu rou geng (beef broth)
40 min
Baked masala fish
1 Std. 15 Min
Garlic, olive oil and chilli spaghetti
30 min
Chinese greens with XO sauce
1h 50min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 Min
Chilli garlic prawns
10 min
Spaghetti with Mussels and Tiramisu Dip
30 min
Steamed Chinese greens
30 min
Star anise and pistachio kulfi
24 Std. 20 Min