Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 whole fish, gutted, cleaned (approx. 400 g each), with scales removed (see Tips)
- 1 lime, cut into halves
- 2 tsp cumin seeds
- ½ tsp black peppercorns
- 5 dried chillies, whole
- ½ brown onion, cut into quarters
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 2 tsp garlic paste (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 30 g canola oil
- fresh curry leaves, fried, for garnishing
- red onion, sliced, for garnishing
- sea salt flakes, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1249.8 kJ / 297.5 kcal
- Białko
- 40.4 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1218 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hot and sour soup
20 dk
Chilli crab with coconut rice and sambal (Mark LaBrooy)
1 Std. 30 Min
Spicy Black Pepper Chicken
50 dk
Korean pickled potato salad
25 godz. 10 min
Ghee Roasted Chicken
1 Std. 15 Min
Whole fish curry
45 Min
Malay-style coconut chicken (MEATER+®)
25 Std. 40 Min
Beef rendang
6h 20min
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
1 Std. 10 Min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1u. 25min
Chicken Rendang
45 Min