Wersje kompatybilne
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 2 cm piece fresh galangal, peeled
- 2 cm piece fresh turmeric, peeled
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into slices
- 1 garlic clove
- ½ tsp red curry powder (see Tips)
- 1 tbsp vegetable oil
- 1 tbsp fish sauce
Nuoc cham dressing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh bird's eye chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 60 g fish sauce
- 60 g white vinegar
- 125 g unsweetened coconut water
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tbsp lime juice
Green mango salad
- 50 g green mango, peeled and cut into julienne (5 mm)
- ½ pomelo, peeled and segmented (see Tips)
- 5 fresh perilla leaves, cut into slices (see Tips)
- 5 fresh Vietnamese mint leaves, cut into slices (see Tips)
Steamed fish
- 2 skinless sea bass fillets or other firm white fish fillets (approx. 100 g each)
- salt, to season
- 2 banana leaves (40 cm long), softened, see Tips
- 500 g boiling water
- 5 dried goji berries, rehydrated, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1499.2 kJ / 357 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 3827.7 mg
Alternatywne przepisy
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 godz.
Asian chicken noodle soup
1 Std. 35 Min
Sea Coconut Braised Fish Maw Soup
25h 10min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1h 15min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Thai-style Fish Baked in Banana Leaves with Mixed Salad
1h
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24 Std. 55 Min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 min
Miso soup
30 min