Lemon rasam
TM6 TM5 TM31

Lemon rasam

4.6 (11 ocen)

Składniki

  • 18 sprigs fresh coriander, leaves only
  • ¼ tsp black peppercorns
  • 30 g canola oil
  • ½ tsp black mustard seeds
  • ½ tsp cumin seeds
  • 1 dried red chilli
  • 10 fresh curry leaves
  • 2 - 3 fresh long green chillies, trimmed, cut into halves and deseeded, if preferred
  • 1 tsp ginger paste (see Tips)
  • 280 g water
  • 45 g mung dal (see Tips)
  • ½ tsp asafoetida (see Tips)
  • ½ tsp ground turmeric
  • ½ tsp sea salt
  • 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
454.5 kJ / 108 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
2.9 g
Tłuszcz
8.7 g
Tłuszcz nasycony
452.2 g
Błonnik
4.2 g
Sód
512.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy