Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, for soaking
Pomegranate and parsley topping
- 50 g red wine vinegar
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tsp salt
- 100 g water
- ½ red onion, cut into thin slices
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped
- ½ pomegranate, arils only
Preserved lemon dressing
- 1 piece preserved lemon
- 170 g natural yoghurt
- 2 tbsp olive oil
- 2 tbsp water
- ground black pepper, to season
- 1 tsp caraway seeds
Salmon and potatoes
- 800 - 900 g fresh boneless salmon fillet
- 2 - 3 tsp za'atar, plus extra to season (see Tips)
- olive oil, for drizzling
- 800 g water
- 8 - 12 new baby potatoes
- 50 g slivered almonds, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3436.8 kJ / 818.3 kcal
- Białko
- 56.8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1348.2 mg
Alternatywne przepisy
Salmon kebabs with coriander chilli mayonnaise
50min
Mushroom and Blue Cheese Stuffed Flank Steak
1 godz. 40 min
Teriyaki chicken thighs
2 godz. 10 min
Hurricane Po'Boy with Saffron Aioli
25min
Keto jalapeño turkey burgers with mushroom buns
1 godz. 10 min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM5)
1 godz. 15 min
Middle Eastern planked salmon
1 godz. 40 min
Piri-piri spatchcock chicken
1 godz. 30 min
Prawn tacos with avocado lime sauce
50min
Chicken Satay with Peanut Sauce (Hestan Cue™)
2 godz. 30 min
Crab Cakes
1 godz. 35 min
Oysters Rockefeller
25min