Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 fresh figs, halved, stems trimmed
- 3 oz honey
- 3 oz balsamic glaze
- ¼ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground ginger
- 1 pinch salt
- 1 star anise
- 65 oz water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
- 1 oz lemon juice
- ice cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 197 kJ / 47 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 10 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous-vide Pork Tenderloin with Ginger Glaze
1h 40min
Quince paste
4 Std. 10 Min
Sri Lankan spicy sauce
2 Std. 30 Min
Sous vide pears with cinnamon sauce (TM6)
2h
Chocolate Pecan Toffee
40min
Green fig and lime marmalade
1 Std. 10 Min
Black tahini
20 Min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h
Sous-Vide Pork Chops, Pears and Chocolate Sauce
2h 55min
Chilli crunch (Thermomix® cutter, TM6)
25 Min
Herb Butter (Maître d'Hôtel Butter)
10 Min
Lemon curd (TM6)
15 Min