![Sous-vide Honeyed Figs Sous-vide Honeyed Figs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F56A9774-1429-4457-9D09-56D4342168CB/Derivates/7D8AA595-B458-4DC3-A9DC-AA4208DF3515.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 fresh figs, halved, stems trimmed
- 3 oz honey
- 3 oz balsamic glaze
- ¼ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground ginger
- 1 pinch salt
- 1 star anise
- 65 oz water (approx. or enough to fully submerge bags but not higher than the maximum capacity of the bowl)
- 1 oz lemon juice
- ice cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 197 kJ / 47 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 10 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Twice Baked Cheese Soufflés
1h 25min
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1 Std.
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2h 20min
Sous-vide Artichoke Stuffed Chicken Breast
1h 50min
Biltmore Lavender and Tellicherry Pepper Osso Buco
2h 45min
Leek Pie
1sa 45 dk
Marinated feta cheese
170h
Sous-vide Pork Tenderloin with Ginger Glaze
1 Std. 40 Min
Umami paste
5 Min
Sous-vide Steak
1 Std. 30 Min
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1 Std.
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2h 45min