Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cinnamon sugar
- 40 g white sugar
- 1 cinnamon quill (approx. 5 cm)
Bananas with coconut cinnamon sauce
- 1850 g water, plus extra to submerge bag
- 30 g freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- 2 ripe bananas (100-120 g each), cut into halves lengthways
- ½ tbsp virgin coconut oil, melted
- 2 - 4 tsp rum (optional)
- ½ tbsp coconut chips or flaked coconut, toasted, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1010.3 kJ / 240.6 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1.2 mg
Alternatywne przepisy
Pâtè with Riesling
3 Std.
Ca phe trung (egg coffee)
10 Min
Lemon and Parmesan Chicken with Zoodles
30min
Ukrainian dressed herrings
1 Std.
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1h 40min
Sous vide pears with cinnamon sauce (TM5)
2h
Avocado sorbet (palate cleanser)
10 Min
Coffee and cocoa toasted cereal
50min
Coconut & almond jelly with pineapple syrup
25 Std. 20 Min
Frozen pineapple cream
10 Min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min