Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 30 g chalota
- 30 g manteiga
- 320 g arroz p/ risoto, 14-15 minutos de tempo de cozedura (ver dica)
- 50 g conhaque
- 260 g romã (1 unid. aprox.) (ver dica)
- 820 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 120 g queijo azul cortado em cubos (1 cm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2382.8 kJ / 569.5 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 76.8 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto
30 Min
Risoto de batata-doce assada e castanhas
1 Std. 10 Min
Risoto à milanesa
25 Min
Risoto verde com salmão
45 Min
Risoto de espinafres e queijo azul
25 Min
Risoto de espargos verdes, cogumelos e açafrão com burrata
1sa
Gnocchi de beterraba com manteiga de salva
1sa
Risoto
30 Min
Caril de frango
55 Min
Sopa fria de milho e espargos laminados
35 dk
Risoto de limão e rosmaninho com ovo escalfado
45 Min
Risoto de camarão, rúcula e cogumelos
30 Min