Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g arroz basmati
- 750 g água
- 1 ¼ - 1 ¾ c. chá de sal
- 20 g óleo de colza
- 3 dentes de alho
- 400 g perna de frango s/ pele e s/ osso cortada em cubos (3 cm aprox.), seca com papel absorvente
- 1 lata pêssego em calda em metades (820-850 g aprox.) - 8 metades
- 3 c. chá de ervas de Provence
- ½ c. chá de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2376 kJ / 567.5 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 86.3 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 783.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli com mascarpone e nozes
30min
Spring Rolls de frango e molho Buffalo
Brak ocen
Rolinhos de peru com bechamel de maçã da Denize Soares
3h
Bife com couve e massa chinesa
55min
Lombo de porco com ameixa
13 godz. 30 min
Carne de porco com puré de batata e couve-flor e brócolos
55min
Noodles de arroz com tiras de porco e legumes
30min
Arroz de cenoura
30min
Almôndegas com legumes estufados
45min
Frango assado com legumes
1h 10min
Arroz de frango
50min
Peru com molho de cogumelos
40min