Wersje kompatybilne
Rindswangerl sous-vide, Parmesan-Erdäpfelpüree und Spinat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sous-vide Rindswangerl
- 700 - 800 g Rindswangerl, in 4 Stücken (ca. 3 cm dick)
- 400 g Bier, naturtrüb
- 1 TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 60 g Stangensellerie, in Stücken (3 cm)
- 50 g Karotten, in Stücken (3 cm)
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 1500 g Wasser
- 30 g Zitronensaft, frisch gepresst (siehe Tipp)
Parmesan-Erdäpfelpüree und Fertigstellung
- 30 g Parmesan, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 300 g Blattspinat, frisch
- 1 ½ TL Salz
- 1000 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (1 cm)
-
280
g Wasser
lub 280 g Milch - 1 EL Dijonsenf
- 2 - 3 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 60 g Butter, in Stücken
- 1 - 2 Prisen Muskat, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2742 kJ / 653 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1155 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muscheln nach Seemannsart
30min
Slow Cooking Hühnerkeulen in Paprikasauce mit Reis
4 Std.
Jakobsmuscheln sous-vide in Zitronenbuttersauce
1h 10min
Coq au vin
3h
Zucchinicremesuppe (XXL)
35min
Lammkronen mit Letscho und Erdäpfel
50min
Tafelspitz mit Wurzelsauce
2 Std.
Rehrücken im Blätterteig
1h 45min
BBQ Schweinefilet sous-vide koreanische Art
4h 50min
Salzburger Bierfleisch
6 godz. 50 min
Traunseer Räucherfischmus
3h 30min
Vitello tonnato sous-vide
4h 30min