Spargel-Safran-Risotto

Spargel-Safran-Risotto

4.4 299 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel in Streifen
    35 g
  • grüner Spargel Enden abgeschnitten, in Stücken (2 cm)
    350 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Risottoreis z. B. Carnaroli (Garzeit 18 Min.)
    320 g
  • Weißwein, trocken
    60 g
  • Wasser
    700 g
  • Salz
    1 TL
  • Safran (0,1 g)
    1 Pck.
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Butter in Stücken
    20 g
  • geriebener Parmesan (opcjonalnie) zum Servieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 9 g
Kalorie 1766 kJ / 422 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...