Urządzenia i Akcesoria
Spargel-Safran-Risotto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebel in Streifen35 g
-
grüner Spargel Enden abgeschnitten, in Stücken (2 cm)350 g
-
Olivenöl30 g
-
Risottoreis z. B. Carnaroli (Garzeit 18 Min.)320 g
-
Weißwein, trocken60 g
-
Wasser700 g
-
Salz1 TL
-
Safran (0,1 g)1 Pck.
-
1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Butter in Stücken20 g
-
geriebener Parmesan (opcjonalnie) zum Servieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
1766 kJ /
422 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® TM6
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rotwein-Pilz-Risotto
35 Min
Spargel-Bärlauch-Risotto
35 Min
Grünes Spargel-Risotto
45 Min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 Min
Risotto
30 Min
Risotto Milanese
35 Min
Spargel-Risotto mit Garnelen
50 Min
Steinpilz-Risotto
40 Min
Risotto mit Steinpilzen
50 Min
Schollenröllchen auf Safranrisotto
35 Min
Zitronenrisotto
30 Min
Steinpilzrisotto mit Brie
35 Min