Urządzenia i Akcesoria
Safranreis
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
5 Portionen
Składniki
-
Wasser1300 g
-
Salz nach Geschmack2 - 3 TL
-
Safranfäden (ca. 0,1 g)1 Päckchen
-
Kurkuma, gemahlen¼ TL
-
Zimtstange (opcjonalnie)1
-
Gewürznelken (opcjonalnie)2
-
Langkornreis250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
736 kJ /
176 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Reis Beilagen
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Mediterraner Oktopuseintopf
1 godz. 30 min
Risotto Milanese
35 min
Polenta
30 min
Ingwerdrink
1 godz. 30 min
Gewürzreis
25 min
Marinierte Fischfilets mit Chermoula-Sauce und Couscoussalat
1 godz. 20 min
Artischocken alla Romana
50 min
Ossobuco sous-vide
13 godz.
Russischer Salat
50 min
Kalbsrahmgulasch
1 godz.
Pilaw-Reis
40 min
Schnelle cremige Polenta
25 min