Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Sonnenblumenkerne, abgespült
- 260 g Wasser
- 10 g Weißwein, trocken (opcjonalnie)
- 100 g Champignons, halbiert oder geviertelt
- 50 g Olivenöl
- 60 g Schalotten, halbiert
- ¼ - ½ TL Salz nach Geschmack
- ¾ TL Pfeffer
- 10 g Sojasauce (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 446 kJ / 107 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 16.7 g
- Sód
- 257 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandel-Tatar
10 Min
Tofu-Aufstrich mediterran
5 min
Rote-Bete-Creme mit Meerrettich
25 min
Feuriger Bohnenaufstrich (vegan)
10 Min
Cashew-Aufstrich
32 godz.
Blumenkohl-Hummus
35min
Veganer Salatkäse-Ersatz
2h 45min
Rote-Bete-Cashew-Mus mit Meerrettich
10 Min
Kräuter-Cashew-Brotaufstrich
8h 10 min
Vegane Leberwurst-Alternative
20p
Champignon-Quark-Aufstrich
15 min
Rote Linsen-Fenchel-Aufstrich
1h