Boulettes de poulet aux pommes de terre

Boulettes de poulet aux pommes de terre

4.3 97 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • 600 g de blancs de poulet en morceaux de 2-3 cm
  • 60 g de chapelure
  • 320 g d'oignons coupés en deux
  • 3 gousses d'ail
  • 6 - 8 brins de persil frais
  • 1 ¾ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre moulu
  • 1 œuf
  • 2 - 3 c. à soupe de farine
  • 300 - 400 g d'huile de friture
  • 1 pincée de pistils de safran
  • 40 g d'huile d'olive
  • 700 g de pommes de terre
  • 1000 g de bouillon de poule
  • 2 - 3 c. à soupe de persil frais haché, pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 675.5 kcal / 2814.3 kJ
Białko 29.2 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 35.3 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 943.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...