
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le dip au parmesan
- 30 g de parmesan en morceaux
- 2 gousses d'ail
- ½ c. à café de piment séché en flocons
- 4 feuilles de basilic frais
- 100 g de yaourt nature
- 30 g de mayonnaise (opcjonalnie)
- 10 g de jus de citron
- 2 pincées de poivre moulu
Les nuggets de poulet
- 350 g d'escalope de poulet, sans peau coupée en morceaux (2 cm)
- 2 c. à soupe de fécule de maïs
- 40 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 4 - 6 pincées de poivre moulu
- 150 g d'eau minérale gazeuse froide
- 1 œuf
- 80 g de farine de pois chiche et 2-3 c. à soupe pour la fariner
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- huile végétale pour la friture
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 96.3 kcal / 402.9 kJ
- Białko
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 112.1 mg