Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Remoulade
- 200 g óleo
-
5
pés de cerefólio
lub 5 pés de salsa - 50 g cornichons
- 1 ovo
- ½ - 1 c. chá de sumo de limão (opcjonalnie)
- ½ c. chá de mostarda
- ½ c. chá de sal
- ¼ c. chá de pimenta
- 1 pitada de açúcar
- 100 g crème-fraîche
Rosbife e batatas
- 600 g lombo de vaca
- 20 g manteiga
- 2 pés de alecrim
- Água q.b.
-
30
g sumo de limão (½ unid. aprox.) (ver dica)
lub 1 c. chá de ácido ascórbico em pó - Azeite q.b. p/ untar
- 800 g batata-doce cortada em palitos grossos (1 cm aprox.)
- Sal q.b.
- Pimenta q.b.
- Pimentão doce q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4206 kJ / 1004 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 72 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1933 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tigela Benedict
50min
Guisado de legumes e leitelho
Brak ocen
Olhos vermelhos
40min
Brigadeiro de frutas secas
15min
Porco asiático com legumes
1h 20 min
Douradas ao vapor
40min
Ostras no forno
20 min
Menu com creme de legumes, frango com molho de mostarda e vegetais ao vapor
45min
Molho béarnaise
15min
Curry rápido de frango
40min
Pernas de frango ao sal com batatas picantes
1h 20 min
Legumes cozidos com molho de queijo
50min