Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de noix de cajou
- 120 g d'huile d'olive
- 250 g de piments de Padron, coupés en deux dans la longueur et épépinés
- 1 c. à soupe de levure nutritionnelle
- ½ c. à café d'oignon en poudre
- 1 pincée de sel
- 10 - 15 g de jus de citron
- 25 g d'eau
- 1 gousse d'ail
- Wartości odżywcze
- na 15 g
- Kalorie
- 254.6 kJ / 60.8 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée mousseline
40min
Sauce aïoli végane
10min
Saumon, sauce hollandaise au citron avec asperges et riz
45min
Cocktail melon et concombre acidulés
10min
Risotto
30min
Riz pilaf aux courgettes, chèvre frais et menthe
25min
Glace sundae nappage caramel
3h 35 min
Cheesecake au sésame noir et curd au yuzu
3j 20 menit
Granité melon et pastèque
3h 10min
Pancake en verrine, chocolat-banane
35min
Brocoli et pommes de terre, sauce au bleu
30min
Pâte à crêpe vanillée
1 Std. 40 Min