
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de noix de cajou
- 120 g d'huile d'olive
- 250 g de piments de Padron coupés en deux dans la longueur et épépinés
- 1 c. à soupe de levure nutritionnelle (opcjonalnie)
- ½ c. à café d'oignon en poudre
- 1 pincée de sel
- 10 - 15 g de jus de citron
- 25 g d'eau
- 1 gousse d'ail
- Wartości odżywcze
- na 15 g
- Kalorie
- 60.8 kcal / 254.6 kJ
- Białko
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Sód
- 6 mg