Wersje kompatybilne
Fusilli con calamares en salsa americana y champiñones
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de pasta corta seca (fusilli)
- 25 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 pastilla de caldo de pescado desmenuzada
- 1 pellizco de ajo en polvo
- 1 cucharadita de orégano seco
- 2 latas de calamares en salsa americana (aprox. 230 g)
- 1 lata de champiñones laminados en conserva escurridos (aprox. 80 g)
- 360 g de tomate frito estilo casero
- 540 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1384 kJ / 0 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Macarrones con lomo adobado y pimientos
45 min
Ensalada marinera de arroz
1h
Ensalada de kiwi y gambas
15min
Salpicón de mero con endibias y aguacate
50min
Tortellini niçoise
35min
Pastel de atún
4 godz. 55 min
Fideuá de carrilleras y langostinos
1 Std. 15 Min
Fideuá negra de calamares
45 min
Fideuá de pulpo estofado
1h
Arroz negro cremoso con calamares
40 min
Fideuá con pollo y langostinos
30 min
Arroz con calamares en su tinta
30 min