Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 g di gelatina in fogli
- acqua fredda q.b.
- 75 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1407.9 kJ / 336.5 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 14.9 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Crumble ai marron glacé
45 Min
Pere al vino rosso
3 godz. 20 min
Pere al vino con crema inglese
4h 30min
Coppette ai 2 cioccolati (per 2 persone)
2 godz. 20 min
Semifreddo al caramello salato
11h
Torta brulée
11h
Cheesecake alla crema catalana
4 Std.
Macedonia calda di mele con zabaione alla cannella
30 Min
Panna cotta al caffè
4sa 20 dk
Semifreddo al pandoro e torrone con ganache al fondente
12 Std.
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min
Zuppa inglese
6 godz.