Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vol-au-vent
- 200 g di burro freddo a pezzi
- farina tipo 00 q.b.
- 90 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
Crema di latte
- 80 g di zucchero
- 300 g di latte intero
- 30 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- 30 amarene sciroppate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 477 kJ / 114 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vol-au-vent con cruditès e gamberi
3h
Bomba di riso
55 Min
Semifreddo alle castagne
12h 15 min
Mousse alle fragoline di bosco
4sa 30 dk
Crocchette ai funghi porcini
2hod. 50min
Patate Dauphine
1h 50 min.
Ciambelle salate farcite
4h 5min
Gelato al ginseng
10h 30min
Filetto in crosta di patate
2h 15min
Meringata alle fragole
2sa
Bavarese alla liquirizia
5h 15min
Sacher Torte
2h 30min