![Vol-au-vent leggeri Vol-au-vent leggeri](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/14630b68-fcb8-47c0-af0c-c7f067f216cb/Derivates/3b67fde7-91f6-442e-96a7-304b67347d91.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vol-au-vent
- 200 g di burro freddo a pezzi
- farina tipo 00 q.b.
- 90 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
Crema di latte
- 80 g di zucchero
- 300 g di latte intero
- 30 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- 30 amarene sciroppate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 477 kJ / 114 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3h
Albicocche ripiene
30 min
Crema di fragole con crostacei al profumo di menta ed erba cipollina
1 Std.
Bauletti di carne triestini
1 Std.
Maxi cannoncino ripieno
6 godz. 30 min
Torta fragole e Champagne
4h 30min
Millefoglie al tiramisù e mandorle
1 Std. 35 Min
Bignè al cioccolato
3h
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5 Std.
Stuzzichini di Pasqua
1 Std. 30 Min
Tortine alla creme brulèe
1h 5 min
Ravioli lucani
1 Std.