Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de galleta
- 100 g de harina de repostería
- 100 de almendra molida
- 50 g de azúcar moreno
- 80 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos pequeños
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 1 pellizco de sal
Crema de limón
- 350 g de azúcar
- 250 g de zumo de limón (sin pulpa)
- 240 g de mantequilla en trozos
- 6 huevos
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidades
- Kalorie
- 943 kJ / 225 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 25.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pionono de salmón
1h 50min
Roscos de chocolate y almendra
50 menit
Coquitos rellenos de chocolate
1j 20 menit
Tarta de queso y chocolate al vapor
1j
Solomillo de cerdo en salsa de almendras
50 menit
Magdalenas de leche condensada
30 min
Tarta cremosa de melocotón
3h 15min
Crema de mascarpone con manzanas caramelizadas
30 min
Pastas crujientes de almendra con chocolate
40 min
Tarta de la abuela
4j 30 menit
Bizcocho de manzana y canela
1 Std. 15 Min
Vasitos de lemon pie
30 min