Kålruletter

Kålruletter

4.6 5 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 stykker

Składniki

Kålruletter
  • savoykålblader store
    10
  • ris, langkornet
    200 g
  • vann
    1700 g
  • løk, gul delt i to
    120 g
  • hvitløksfedd
    2
  • gulrøtter delt i biter (1-2 cm)
    100 g
  • flatbladet persille, fersk kun blader
    6 kvister
  • smør
    30 g
  • kyllingbryst filet, med eller uten skinn delt i biter (3-4 cm)
    250 g
  • svinekjøttdeig
    200 g
  • havsalt
    2 ts
  • malt svart pepper
    ½ ts
Tomatsaus
  • løk, gul delt i to
    100 g
  • hvitløksfedd
    2
  • smør
    30 g
  • tomat, på boks
    800 g
  • grønnsaksbuljong (se tips)
    1 - 2 ss
  • havsalt etter smak
    ½ ts
  • malt svart pepper etter smak
    ¼ ts
  • maismel
    2 ts
  • rårørsukker
    ½ ts

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 stykke

Sód 1437.3 mg
Białko 12.7 g
Kalorie 896 kJ / 213 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 3.1 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie