Urządzenia i Akcesoria
Torta di riso carrarina
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
6 porzioni
Składniki
-
1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
-
180 g zucchero
-
1500 g di acqua
-
1 pizzico di sale
-
80 g di riso Arborio
-
5 uova
-
40 g di Marsala
-
500 g di latte
Caramello
-
5 cucchiai zucchero
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
9.9 g
Kalorie
1573 kJ /
376 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
65.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Incaricate in cucina
5 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Crostini con fegatini di pollo
40 min
Zuppa inglese
6 godz.
Schiacciata con l'uva
2 godz.
Polenta
1 godz.
Fiordilatte bolognese
9 godz. 30 min
Paté di fegatini
30 min
Budini di riso con crema pasticcera alla zucca
2 godz.
Zuppa inglese in verrina
2 godz. 25 min
Schiacciata fiorentina
50 min
Torta di riso salata
2 godz. 10 min
Peposo toscano
1 godz. 30 min
Castagnaccio
1 godz.