![Torta di riso carrarina Torta di riso carrarina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2e52295a-3637-4367-8361-8dcb78f64d60/Derivates/be2560c9-1289-4fbc-9870-ffefa5684535.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 180 g di zucchero
- 1500 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 80 g di riso Arborio
- 5 uova
- 40 g di Marsala
- 500 g di latte
Caramello
- 5 cucchiai di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 65.7 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ricciarelli
7h
Pan co' Santi
7h
Lampredotto
1h 20min
Marmellata di pomodori verdi
25h 10 min
Schiacciata con l'uva
2 Std.
Peposo toscano
1 Std. 30 Min
Schiacciata fiorentina
50 dk
Paté di fegatini
30 min
Castagnaccio
1h
Salsa di cipolle al balsamico
35 min
Crostini con fegatini di pollo
40 min
Pappa al pomodoro
35 min