![Composta di pere, limoni e pistilli di zafferano Composta di pere, limoni e pistilli di zafferano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/27097A17-875D-4D1F-87CF-6C7E5E583C74/Derivates/C6D129B1-FFED-43D1-B4F9-8513A989AC8D.jpg)
Wersje kompatybilne
Composta di pere, limoni e pistilli di zafferano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di pere tipo Abate, sbucciate, senza torsolo e a fette
- 2 limoni, il succo
- 1 bustina di zafferano, preferibilmente in pistilli
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 350 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 163 kJ / 39 kcal
- Białko
- 0.15 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmellata di arance rosse e peperoncino
1 Std. 20 Min
Confettura di prugne
45 Min
Confettura di pere e scorzette di limone
1 Std. 10 Min
Confettura di cachi
55 Min
Crema di marroni
1 Std. 10 Min
Composta di prugne e rosa canina (a ridotto contenuto di zuccheri)
1 Std. 20 Min
Confettura di fragole e arance
1 Std. 20 Min
Composta di prugne
45 Min
Confettura di frutta mista al vino rosso
1 Std. 10 Min
Confettura di pesche
1 Std. 20 Min
Confettura di pesche ed amaretti
1 Std. 30 Min
Confettura di fragole
1 Std. 10 Min