![Ravioli ricotta e spinaci Ravioli ricotta e spinaci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/51535eeb16f35055e0791c4d0ea0d27e/Derivates/667eb9cf8c4e9fd723647dd5f9dd6de95d637f4b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 500 g di acqua
- 500 g di spinaci in foglia surgelati
- 30 g di scalogno a pezzi
- 40 g di burro
- 400 g di ricotta fresca, ben scolata
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
Pasta all'uovo
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 200 g di farina tipo 0
- 150 g di acqua
- 2 uova
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 50 g di burro
- 4 - 5 foglie di salvia fresca, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2599.5 kJ / 621.3 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 66.6 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 0.7 mg
Alternatywne przepisy
Tortelli di zucca e Gorgonzola
1 Std. 30 Min
Ravioli con ripieno di carne
1h 40min
Tagliatelle verdi con ragù di culatello
1 godz. 10 min
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1 Std. 30 Min
Pasta all'uovo
1 Std.
Ravioli al radicchio
1 godz. 10 min
Ravioli di ricotta
2 Std.
Gnocchi al ragù
2h 10 min
Tortellini alla bolognese
1 Std. 20 Min
Tagliatelle al ragù
1 godz. 10 min
Tortelli di zucca mantovani
2 Std. 30 Min
Ravioli tricolore
1 Std. 45 Min