Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 500 g di acqua
- 500 g di spinaci in foglia surgelati
- 30 g di scalogno a pezzi
- 40 g di burro
- 400 g di ricotta fresca, ben scolata
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
Pasta all'uovo
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 200 g di farina tipo 0
- 150 g di acqua
- 2 uova
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 50 g di burro
- 4 - 5 foglie di salvia fresca, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2599.5 kJ / 621.3 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 66.6 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 0.7 mg
Alternatywne przepisy
Tagliatelle verdi con ragù di culatello
1h 10 min
Ravioli di sfoglia al basilico con ripieno di seppie
1h 5min
Ravioli di ricotta
2h
Pasta fresca integrale all'uovo
1h 40min
Ravioli ai carciofi
1h 30min
Pasta fresca (vegan)
1h 10 min
Farfalle all'uovo
1h
Ravioli tricolore
1 godz. 45 min
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1h 30min
Pasta fresca tipo Trofie
30min
Ravioli alle erbe aromatiche e crema di ortiche
1 godz. 50 min
Ravioli con ripieno di carne
1h 40min