Ravioli ricotta e spinaci

Ravioli ricotta e spinaci

4.4 49 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 10 godz.
6 porzioni

Składniki

Ripieno
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    60 g
  • di acqua
    500 g
  • di spinaci in foglia surgelati
    500 g
  • di scalogno a pezzi
    30 g
  • di burro
    40 g
  • di ricotta fresca ben scolata
    400 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
Pasta all'uovo
  • di farina tipo 00 + q.b.
    300 g
  • di farina tipo 0
    200 g
  • di acqua
    150 g
  • uova
    2
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di sale
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • di burro
    50 g
  • foglie di salvia fresca lavate
    4 - 5

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 621.3 kcal / 2599.5 kJ
Białko 23.4 g
Tłuszcz 29.2 g
Węglowodany 66.6 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 14.9 g
Sód 0.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...