Ravioli ricotta e spinaci

Ravioli ricotta e spinaci

4.4 51 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 10 godz.
6 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 500 g di acqua
  • 500 g di spinaci in foglia surgelati
  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 40 g di burro
  • 400 g di ricotta fresca ben scolata
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
Pasta all'uovo
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 200 g di farina tipo 0
  • 150 g di acqua
  • 2 uova
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • 50 g di burro
  • 4 - 5 foglie di salvia fresca lavate

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 621.3 kcal / 2599.5 kJ
Białko 23.4 g
Tłuszcz 29.2 g
Węglowodany 66.6 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 14.9 g
Sód 0.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...