Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di patate farinose, pelate e a fette (3 mm)
- 1 rametto di rosmarino fresco
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1600 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 170 g di latte intero
- 20 g di burro a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 819.2 kJ / 195.8 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 317.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di patate
50min
Pizza Gourmet con mozzarella di bufala e composta di pere e zenzero
5 Std.
Panna montata al frutto della passione
5 min
Risotto mantecato alle spezie e mandarino di Antonia Klugmann
3 Std. 30 Min
Cuore allo zafferano (senza lattosio)
30min
Preimpasto per pane
24 godz. 30 min
Purè di patate all'aglio
50min
Tiella di verdure a vapore
1h 20min
Asparagi, riso al Parmigiano e zabaione al limone
1h
Patate schiacciate all'olio extravergine di oliva
50min
Crema pasticcera alla vaniglia
15 Min
Crema pasticcera al cucchiaio
15 Min