![Purè di patate al rosmarino Sottovuoto Purè di patate al rosmarino Sottovuoto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/294C2139-130A-41CF-AE25-52C3DD0E9155/Derivates/3D30BB93-8A96-4FBC-9BCB-911A4DD9E794.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di patate farinose, pelate e a fette (3 mm)
- 1 rametto di rosmarino fresco
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1600 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 170 g di latte intero
- 20 g di burro a tocchetti
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 819.2 kJ / 195.8 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 317.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta frolla
2 Std. 5 Min
Arancini di riso
3h 5min
Ananas sottovuoto
1 Std. 15 Min
Pizza del pastore
5 Std.
Purè di patate
50 Min
Babà napoletano
2h 45min
Impasto per pizza
1h
Frullato idratante
15 min
Panna montata all'aneto
5 min
Crostatina al cioccolato
13 Std.
Purè di patate all'aglio
50 Min
Crema pasticcera al cucchiaio
15 min