Cappelletti ripieni in brodo di cappone

Cappelletti ripieni in brodo di cappone

4.7 12 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Ripieno
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di petto di pollo a tocchetti (2 cm circa)
    100 g
  • di carne di maiale lombo a tocchetti (2 cm circa)
    100 g
  • di mortadella a cubetti (1 cm circa)
    100 g
  • di salsiccia cruda spellata e sbriciolata
    100 g
  • uovo
    1
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato
    100 g
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di sale
    1 pizzico
Pasta
  • di farina tipo 00 + q.b.
    500 g
  • uova medie
    5
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
Terminare la preparazione
  • di brodo di cappone
    3000 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 455 kcal / 1904 kJ
Białko 27.4 g
Tłuszcz 22.5 g
Węglowodany 38.2 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...