Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano a tocchetti
- 500 g di acqua
- 250 g di bietole, le foglie
- 250 g di spinaci baby freschi
- 5 g di sale
- 5 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 100 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di ricotta fresca, ben scolata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Pasta fresca
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 1 cucchiaio olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 50 g di burro
- 6 foglie di salvia fresca
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 12171 kJ / 2909 kcal
- Białko
- 117.5 g
- Węglowodany
- 261.2 g
- Tłuszcz
- 151.3 g
- Błonnik
- 16.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortellini in brodo
1 godz. 20 min
Tortellini ai grani antichi in brodo
1 Std. 30 Min
Tagliatelle verdi con ragù di culatello
1h 10 min
Ravioli di sfoglia al basilico con ripieno di seppie
1ωρ. 5 λεπτ.
Pasta fresca integrale all'uovo
1h 40min
Ravioli ricotta e spinaci
10 Std.
Pasta fresca (vegan)
1h 10 min
Farfalle all'uovo
1h
Ravioli tricolore
1 Std. 45 Min
Pasta fresca tipo Trofie
30 Min
Ravioli alle erbe aromatiche e crema di ortiche
1h 50 min.
Ravioli con ripieno di carne
1h 40min