![Polenta in fiur Polenta in fiur](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/db535601-c17b-46cd-8f42-550d97727ea8/Derivates/ca17a45e-7996-484e-af27-ad1fa9f568a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g di farina di grano saraceno per polenta
- 900 g di panna (min. 30% di grassi)
- 5 g di sale
- 300 g di formaggio tipo Casera a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3621.3 kJ / 865.5 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 69.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 43.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 2.1 mg
Alternatywne przepisy
Polenta al formaggio
1u.
Treccia di trota salmonata sottovuoto
1 Std. 30 Min
Polenta concia alla valdostana
1 Std. 40 Min
Risotto Castelmagno e nocciole
30 Min
Salsa Mornay
20 Min
Zabaione (TM6)
15 Min
Bagna cauda
35 Min
Frittelle di mele
40 Min
Polenta taragna
1 Std. 15 Min
Risotto ai quattro formaggi
40 Min
Crème caramel (TM6)
4 Std.
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1u.