Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g di farina di grano saraceno per polenta
- 900 g di panna (min. 30% di grassi)
- 5 g di sale
- 300 g di formaggio tipo Casera a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3621.3 kJ / 865.5 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 69.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 43.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 2.1 mg
Alternatywne przepisy
Cotechino e lenticchie
1 Std.
Spaghetti cacio e pepe
35 Min
Pansoti in salsa di noci
2h
Ghiaccio tritato
Brak ocen
La cacio e pepe
20 Min
Risotto alla parmigiana (6 porzioni)
30 Min
Risotto Castelmagno e nocciole
30 Min
Polenta concia alla valdostana
1h 40min
Risotto timo e toma
35 Min
Polenta al formaggio
1 Std.
Brasato di manzo di Razza Piemontese al vino a Cottura Lenta con purè di patate
9 Std.
Polenta con fonduta di formaggi
1h 15min